FAQ over het trimmen van uw kat, wat doe ik en wat kunt u zelf doen om het uw kat zo aangenaam mogelijk te maken tijdens een bezoek aan The Catbarber.

Algemeen:

– Waarom naar de kattentrimsalon en geen trimster aan huis?

Katten laten zich over het algemeen bij een trimsalon beter behandelen dan thuis. Dit komt omdat katten in een vreemde omgeving sneller onder de indruk zijn en hierdoor wat rustiger zijn.

Ook ben ik van mening dat thuis een veilige omgeving moet zijn en blijven en daar moet dus niet iets gebeuren wat de kat misschien niet zo leuk vindt.

Een ander voordeel is dat u de haren niet in huis krijgt.

– Waarom worden voor de trimbehandeling begint altijd eerst de nagels geknipt?

Dit is ter bescherming van mijzelf en van de klant, indien deze een helpende hand biedt tijdens de trimbehandeling. Een krab met een geknipte nagel brengt veel minder schade toe dan met een scherpe nagel.

– Waarom houd ik altijd 1 hand in de nek?

Op deze manier voel ik al de bewegingen van de kat en dus ook eventuele spanningen.

– Hoe lang duurt een trimbehandeling?             Prachtig resultaat! FAQ The Catbarber

Ik plan een uur per kat in en over het algemeen is dit voldoende. Een kat heeft maar ongeveer 1 uur geduld en dan is hij/zij er meestal wel klaar mee. Het ontwollen van een korthaar zal minder tijd in beslag nemen en bij een ernsig vervilte kat kan het voorkomen dat de behandeling langer duurt. Mocht u een ernstig vervilte kat willen brengen, geef dat dan vooraf aan, dan kan ik er met de planning rekening mee houden. Als u uw kat wilt laten wassen dient u dit ook vooraf aan te geven, want ook hiervoor moet ik meer tijd inplannen.

Het streven is om de kat netjes getrimd of geschoren de deur uit te laten gaan, maar als de kat erg lastig is, kan het voorkomen dat het beoogde resultaat niet helemaal gehaald wordt. In sommige gevallen moeten we al tevreden zijn dat de klitten eruit zijn.

– Hoe vaak naar de trimsalon?

Om (ernstige) klitten te voorkomen is een regelmatig bezoek aan de trimsalon verstandig. Houd twee tot vier keer per jaar aan. Dit is afhankelijk van de soort vacht (lang- of korthaar, veel of weinig onderwol).

Voor het trimmen:

Disco ziet er weer top uit!U kunt bij de trimbehandeling aanwezig zijn. Sterker nog, ik vind het prettiger, want dan heb ik een extra handje, mocht dat nodig zijn. Trek in dat geval dus niet uw beste kleding aan i.v.m. de overvloed aan kattenharen.

Heeft u een moeilijke kat, komt uw kat voor het eerst in een trimsalon om geschoren te worden of bent u zelf niet in staat om eventueel een helpende hand te bieden, geef dit dan aan, want dan kan ik ervoor zorgen dat er iemand anders is die me kan assisteren.

Geef uw kat geen kalmerend middel voor u naar de trimsalon komt. Ik trim zonder narcose en ook zonder andere verdovende middelen. Ik kan dan beter inschatten hoe het gedrag en de lichaamstaal van de kat is. Signalen van stress, angst en agressie zijn dan het meest duidelijk. In extreme gevallen kan het toch noodzakelijk zijn om de kat onder narcose te laten trimmen bij een dierenarts.

Vervoer naar de trimsalon:

Vervoer uw kat in een voldoende grote en goed afsluitbare reismand. Liefst een waarvan de bovenkant open kan, zodat de kat niet door een klein gaatje aan de voorkant naar buiten hoeft te worden gewurmd. De ervaring leert dat ze er in de trimsalon niet graag uit gaan, maar wel heel graag weer in.

Zorg voor een kleedje/dekentje in de reismand. Zeker bij koud weer en vooral als uw kat is geschoren is, is dit van belang.

Na het trimmen:

Sommige katten vertonen ander gedrag nadat ze getrimd zijn. Soms worden ze veel actiever en aanhankelijker, omdat ze van hun klitten af zijn. Andere katten zijn juist erg moe van alle indrukken en de spanning en zullen hierdoor veel slapen. Omdat ze niet meer naar zichzelf ruiken zullen ze zichzelf ook veel wassen.  Stewie

Als de kat thuiskomt van een trimbehandeling heeft hij/zij soms een hele metamorfose ondergaan, zeker in het geval van scheren. Andere katten in huis herkennen de getrimde kat niet en als deze gewassen is, ruikt deze ook nog anders. Door de metamorfose en/of andere geur kunnen er ruzies ontstaan. Wees hier dus op bedacht.

Kan ik mijn afspraak afzeggen?:

The Catbarber werkt uitsluitend op afspraak, ik neem dus de tijd voor uw kat. Hierdoor ben ik genoodzaakt annuleringkosten in rekening te brengen indien u uw afspraak binnen 24 uur voor het afgesproken tijdstip annuleerd. Deze kosten, EUR 25,00, zullen worden opgeteld bij de kosten van een eventueel nieuw gemaakte afspraak.