Ontwollen kat:

Behandelingen The CatbarberDe vacht van een kat bestaat voor een groot deel uit onderwol. Met name de langhaar kat heeft veel moeite om de losse onderwol uit zijn/haar vacht te
wassen, vooral tijdens een rui periode lukt het de kat niet om dit zelf bij te houden. Ook korthaar katten kunnen moeite hebben om de hoeveelheid onderwol eruit te wassen. Dus ontwollen is zeker niet alleen voor langhaar katten, ook korthaar katten zijn gebaad bij de deze behandeling, zeker als zij veel verharen. 

Behandeling:
Voor het ontwollen worden altijd eerst de nagels geknipt. Bij het ontwollen van de kat wordt de losse ondervacht tussen de dekharen uitgekamd. Dit gebeurt met verschillende soorten gereedschap en door een speciale manier van kammen. Na het ontwollen zal de kat ontdaan zijn van de overtollige onderwol (wat uiteindelijk klitten kan veroorzaken).

Behandelingen The CatbarberNa ongeveer 3 maanden is deze onderwol weer op lengte. De haaruitval is tijdens deze 3 maanden beduidend minder. Door het ontwollen, ontstaat er bovendien regelmaat in de perioden van rui. En voor de eigenaar is de vacht gemakkelijker te kammen en te onderhouden.

 

Scheren kat:

Katten met (half)langhaar die teveel klitten hebben of vervilt zijn kunnen niet ontwolt worden. Het scheren van de kat is dan ook een noodoplossing. Na de scheerbeurt krijgt u tips mee om een volgende scheerbeurt te voorkomen.Behandelingen The Catbarber

Katten die veel klitten hebben of vervilt zijn voelen zich erg onprettig.
Klitten kunnen zelfs zeer pijnlijk zijn. De kat wil niet meer gekamd worden, liggen of lopen kan pijn doen en de kat kan zichzelf ook niet meer goed wassen.

Behandeling:
Eerst worden de nagels geknipt, daarna wordt de kat geschoren. Dit gebeurt zonder narcose. Lees hier over scheren zonder narcose.

Het is niet altijd noodzakelijk om de kat geheel te scheren.
Dit wordt beoordeeld tijdens uw bezoek in de salon, waarbij natuurlijk rekening wordt gehouden met uw eigen specifieke wensen.

Delen die niet geschoren worden, worden ontwolt en eventueel bijgeknipt.Behandelingen The Catbarber
Indien gewenst kan de kat na de scheerbehandeling worden gewassen (alleen mogelijk in de trimsalon in Amsterdam Zuid), de oren worden gereinigd, eventuele traanstrepen bij de ogen worden schoongemaakt en daarna wordt de kat droog geföhnd.

Om erge klitten of vervilting te voorkomen is het verstandig om de kat elke 3 maanden te laten ontwollen, zodat er geen kans meer is op vachtproblemen bij de kat.

Behandelingen The Catbarber