Katten scheren zonder narcose?

 

Katten scheren zonder narcose heeft alleen maar voordelen:

  • De kat is na ca. 1 uur al klaar met zijn/haar behandeling (bij ernstig vervilte vacht kan dit langer zijn).
  • Als de kat regelmatig de kattentrimsalon bezoekt dan zal hij/zij steeds minder stress ervaren.
  • De kat kan na de trimbehandeling gewassen worden.
  • De kosten zijn lager.
  • Het risico op inscheren is kleiner.
  • De kat heeft geen schadelijke narcose middelen in zijn/haar lijf.
  • Er zijn geen andere katten in de kattentrimsalon die de rust van de kat kunnen verstoren.

Katten scheren zonder narcoseNa het scheren is het mogelijk om de kat te laten wassen. De kat gaat dan lekker fris weer mee naar huis. Als de kat eenmaal is geschoren kan de vacht daarna beter bij gehouden worden. Het beste is om na het scheren iedere 3 maanden een afspraak te maken om alle onderwol te verwijderen en zo de terugkerende klitvorming te voorkomen.

Wanneer de vacht van een kat niet op de juiste manier verzorgd wordt, ontstaan er klitten of viltvorming in de vacht. Dit is pijnlijk voor de kat en kan betekenen dat de kat zichzelf niet meer goed kan wassen, maar ook bewegen is dan geen pretje meer. Voor de gezondheid is het ook een risico, want vilt kan voor diverse huidproblemen zorgen. Daarnaast kunnen er ook gedragsproblemen ontstaan omdat de kat zoveel pijn heeft.

Omdat eigenaren zich er vaak geen raad meer mee weten, gaan ze bij verzilting vak als eerste naar een dierenarts, die de kat dan meestal onder narcose zal scheren. Dit is 9 van de 10 keer onnodig. Zelfs moeilijke katten zijn door een ervaren trimster vaak goed te behandelen. Een narcose veroorzaakt bij de kat veel stress en brengt altijd extra gezondheidsrisico’s met zich mee. Daarnaast is het voor de eigenaar een dure aangelegenheid.

Wist u dat u bij de trimbehandeling van uw kat kan blijven? Dit geeft meer rust voor de kat als zijn baasje erbij is.

Katten scheren zonder narcose